صادرات مجدد عمان
نگاهی بر آمار صادرات و واردات عمان
بر اساس داده های منتشر شده توسط دولت، صادرات از عمان بین سال های 2021 تا 2022 بیش از 50 درصد افزایش یافته است. درآمد نفت و گاز 10.03 میلیارد ریال بود، در حالی که صادرات مواد غیرنفتی 5.79 میلیارد ریال اعلام شد. صادرات مجدد از عمان نیز 1.32 میلیارد ریال برای کشور به ارمغان آورد.
عمان در پایان ژانویه 2022، 1.15 میلیارد ریال عمان از نفت و گاز درآمد داشت، به طور مشابه، صادرات غیرنفتی در ژانویه 2022 به 626.8 میلیون ریال رسید که 370.4 میلیون ریال در ماه اول سال 2021 افزایش یافته بود.
دکتر سیکی آنچان، مشاور اقتصاد، تجارت بینالملل و سرمایهگذاری میگوید، دولت ممکن است از بخشی از این درآمدها برای سرمایه گذاری در تلاش برای تنوع بخشیدن به اقتصاد و سرمایه گذاری های انرژی، به ویژه انرژی های تجدید پذیر و هیدروژن استفاده کند.
مفهوم صادرات مجدد
صادرات مجدد مثل یک فرصت مجدد در تجارت بین المللی می باشد، روالی است که در آن کالاهای وارداتی بدون تغییر و بدون ایجاد ارزش افزوده دوباره از سوی تاجران به کشورهای ثالث، از مبادی رسمی مثل مناطق آزاد، بنادر یا حتی از انبارهای با حفاظت گمرک کشورها صادر می شوند.
درحال حاضر «صادرات مجدد» در کسب وکار بین المللی از چنان اهمیت بالایی برخوردار است که برخی کشورها با استفاده از این ظرفیت توانسته اند سالانه میلیاردها دلار درآمد کسب کنند. سه فیری زون بزرگ در زمینه صادرات مجدد، دبی، هنگ کنگ و دبی می باشد اما برای ما ایرانیان کشور عمان گزینه مناسب تری است. صادرات مجدد عمان صادرات مجدد عمان صادرات مجدد عمان

اسکلههای صادرات مجدد در دسترس برای ایران، امارات و عمان هستند. با اینکه امارات در این زمینه قدمت بیشتری دارد و تجارت با این کشور (واردات و صادرات)، بیشتر جنبه واسطهای داشته ، اما عمان نیز در سالهای اخیر چنین نقشی را عهدهدار شده و به تداوم تجارت ایران در دوره تحریمها کمک کرده است، در واقع این دو کشور بهعنوان بازوان اصلی صادرات مجدد یا واردات واسطه ای شناخته میشوند. صادرات مجدد از آن جهت برای ایران اهمیت دوچندان دارد چون به دلیل نبودن سازوکارهای تجارت آزاد، فرصتی برای صادرات بیشتر کالاهای ایرانی بشمار میرود.

چرا صادرات مجدد از طریق عمان
صادرکنندگان ایرانی دلایل تحریم و نبودن موافقتنامههای تجارت آزاد به اسکلههایی برای صادرات مجدد نیازمند هستند. این نقش را امارات در گذشته بر عهده داشت. اما تنشهای سیاسی در سالهای اخیر با این کشور موجب شد تا موضوع جایگزینی امارات، در دستور کار قرار گیرد.
از این رو کشور عمان بهعنوان یک جایگزین مطمئن وارد میدان شد. هرچند تجارت با این کشور هیچگاه به حجم تجارت با امارات نزدیک نشد؛ اما رشد قابل توجهی یافت.
به طور جزئی تر، در استان البریمیِ عمان امکان سرمایهگذاری صددرصد وجود دارد و پایینترین عوارض در این منطقه اخذ میشود. میتوان از این استان برای صادرات مجدد کالا با ارزشافزوده ۲۰درصد استفاده کرد.
بیشترین کالاهای مورد نیاز عمان شامل: مواد غذایی، محصولات کشاورزی، مصالح ساختمانی، لوازم خانگی و محصولات فولادی است، اما نباید به عمان تنها به چشم واردکننده نگاه کنیم، بلکه این کشور شرایط منحصر به فردی برای ایران به منظور صادرات مجدد به کشورهای آفریقایی و حتی یمن است.
عمان دارای توافق تجارت آزاد با 17 کشور عربی آفریقایی است. از آنجا که دسترسی به بازار آفریقا از طریق ایران بسیار دشوار و پیچیده است، عمان این امکان را فراهم کرده تا از طریق مناطق آزاد آن به بازار پر مصرف آفریقا صادرات مجدد کرد. شرق آفریقا از نظر بازار هدف صادراتی یکی از بازارهای مهم برای شرکتهای ایرانی محسوب میشود. به خصوص کشورهای کنیا و اوگاندا که روابط اقتصادی و سیاسی خوبی بین ایران و این کشورها وجود دارد. در واقع کنیا قطب تجاری و صادراتی شرق آفریقا محسوب میشود و از این نظر در آفریقا محوریت ویژهای دارد.
در حال حاضر تحولاتی برای توسعه بنادر عمان با پیش بینی افزایش تجارت طی سالهای آینده در حال انجام است، بدون شک، سود چند میلیاردی صادرات مجدد موجب شده تا درحالحاضر بیش از ۴۰ کشور جهان به این امر بپردازند و کشورهایی مانند هنگکنگ با ارزش ۳۸۶ میلیارد دلار، امریکا با ارزش ۱۵۵ میلیارد دلار و امارات متحده عربی با ارزش ۵۱ میلیارد دلار به ترتیب بخش عمدهای از صادرات مجدد بازار جهانی را به خود اختصاص دهند.
دریافت گواهی مبدا عمان از طریق صادرات مجدد
یکی از مهم ترین دلایلی که تجار ایرانی در شرایط تحریم اقدام به انجام صادرات مجدد می کنند، امکان صدور گواهی مبدا از کشور عمان می باشد. البته ما راه حل هایی جهت صدور گواهی مبدا بدون انجام صادرات مجدد داریم. برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.